Fahrudin Radončić postaje ministar sigurnosti BiH

Govoreći o novoj poziciji, osnivač Avaza je rekao da tu funkciju ne doživljava kao mjesto prvog policajca
5 komentar(a)
Fahrudin Radončić, Foto: Avaz
Fahrudin Radončić, Foto: Avaz
Ažurirano: 01.06.2012. 12:49h

Na sastanku Socijaldemokratske partije (SDP) i Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH), koji je održan u centrali SDP-a u Sarajevu, dogovoreno je razrješavanje dužnosti ministara iz Stranke demokratske akcije (SDA) na svim nivoima.

Njihove pozicije u Vijeću ministara na poziciji ministra sigurnosti i zamjenika ministra finansija pripasšće SBB BiH, a SDP-u pozicija ministra odbrane. Osnivač Dnevnog Avaza Fahrudin Radončić postaje ministar sigurnosti.

"Dogovoren je protokol o principima uspostave saradnje. Predstavnici SBB BiH su prihvatili principe šestorke vezane za policiju, pravosuđe, kao i princip da u slučaju dogovora i jedan i drugi budemo u Vijeću ministara i da što prije deblokiramo vlast", rekao je Zlatko Lagumdžija nakon sastanka, piše Klix.ba.

"Radiće u interesu građana"

Fahrudin Radončić je rekao da su na sastanku razgovarali o tome kako otvoriti proces da do 2014. godine BiH uđe u NATO. "Žao mi je što Tihić nije reformirao SDA u modernu stranku centra. Razlog nesaradnje više nije samo budžet. Vidjeli smo da SDA pokušava veliku priču iskoristiti za lokalne izbore", rekao je Radončić.Govoreći o novoj poziciji, osnivač Avaza je rekao da tu funkciju ne doživljava kao mjesto prvog policajca. "Naša je obaveza saradnja s međunarodnim faktorima. Ako do imenovanja dođe, u šta ne sumnjam, radiću u interesu građana, uspješno kao što sam sve ranije radio", rekao je Radončić.

Bonus video: