Hrvatski haker ukrao novac za liječenje djece iz Srbije

Uplate su stizale na Paypal račun koji je otvoren u Hrvatskoj na ime Stevana Čovića, oca malog Alekse, jer taj servis ne funkcioniše u Srbiji
64 pregleda 0 komentar(a)
Kompjuter haker, Foto: AP
Kompjuter haker, Foto: AP
Ažurirano: 28.04.2012. 13:19h

Hrvatski haker opljačkao je novac sa humanitarnog računa za djecu iz Srbije oboljelu od Batenove bolesti, koja su trenutno na liječenju u Kini.

Krađa je otkrivena kada je jedna žena iz Švajcarske obavijestila tamošnju policiju da 300 franaka, koliko je uplatila, nije stiglo do onih kojima je taj novac namijenila, piše Press.

Srećom, ovo je bio samo jedan od računa i novac sa njega je trebalo da posluži za troškove roditelja i djece tokom boravka u Kini, pa je procijenjena šteta nekoliko hiljada eura.

Uplate su stizale na Paypal račun koji je otvoren u Hrvatskoj na ime Stevana Čovića, oca malog Alekse, jer taj servis ne funkcioniše u Srbiji. Haker je novac preusmjeravao na svoj račun.

Stručnjaci za telekomunikacije objašnjavaju da Pay Pal nije siguran način prikupljanja donacija jer je dovoljno znati lozinku kako bi se skinuo novac s računa.

"Ovo nije prvi put da čujem da se desi nešto tako. Ovo dokazuje da treba koristi servise nad kojima imate punu kontrolu", savjetuje stručnjak za telekomunikacije Slobodan Marković.

Bonus video: