Do petka još 700 vojnika KFOR-a na Kosovu

Komandant KFOR-a Erhard Drevs izjavio je danas u Podujevu da bi do petka na Kosovo trebalo da stigne dodatnih 700 NATO vojnika.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2012. 16:00h

Drevs nije naveo razlog njihovog dolaska i lokaciju na kojoj će biti smješteni.

Komandant KFOR-a je naveo da sa Euleksom ima dobru saradnju, javili su prištinski mediji.

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je juče da je Euleks nedovoljno pripremljen i opremljen za obavljanje zadataka i da zato NATO "mora da preuzima zadatke i odgovornosti koje nije predvidio, posebno na sjeveru Kosova".

"Koliko sam shvatio, Rasmusen se nije žalio na nedostatak saradnje i koordinacije. On se više žalio na kapacitete Euleksa. Želim da kažem da imamo dobru saradnju sa Euleksom i nemamo nikakvih žalbi", kazao je Drevs.

Na pitanje da li će KFOR zatvoriti alternativne puteve koje za posjete Kosovu koriste i srpski političari, Drevs je odgovorio da nije tačno da KFOR neće zatvoriti te puteve.

"Ti putevi će biti zatvoreni ako utvrdimo da ih koriste srpske grupe ili političari koji dolaze na sjever Kosova da bi podigli tenzije", rekao je Drevs.

Drevs je u Podujevu, gdje je razgovarao sa predsjednikom opštine Agimom Veljiuom, ocijenio da je situacija na "granici" Kosova i Srbije mirna i pod kontrolom.

Bonus video: