Mevlid Jašarević prijetio i napadima u Njemačkoj

Ne moram da dajem nikakva objašnjenja zašto napadam Amerikance. Oni se bore protiv islama i muslimana na cijelom svijetu
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2012. 08:59h

Napadač na američku ambasadu u Sarajevu Mevlid Jašarević prijetio je napadima u Njemačkoj jer je ta zemlja učestvovala u ratu u Avganistanu, piše Dnevni Avaz.

Jašarević je prije napada na američku ambasadu u Sarajevu prošlog oktobra snimio videoporuku u trajanju od 7 minuta. Poruka je pronađena nedavno u pretrazi lokacije u Gornjoj Maoči iz koje se vehabija uputio u napadački pohod.

"Ne moram da dajem nikakva objašnjenja zašto napadam Amerikance. Oni se bore protiv islama i muslimana na cijelom svijetu. Ubijaju muslimane, siluju njihove žene, odvode i staro i mlado, hapse, rade što hoće", navodi Jašarević u uvodnom dijelu poruke. On tvrdi da muslimane u BiH čeka novi pokolj koji, u saradnji sa Hrvatima i Srbima, pripremaju Amerikanci.

"Znajte, ako ne povučete za mjesec dana svoju vojsku iz Avganistana i ne povučete se iz borbe protiv islama i muslimana, stići će vas trovanje vaše hrane i vode, čak i vaše paščadi. Vi ste ustali u rat protiv muslimana. A sad će muslimani doći s ratom u vaše kuće", kaže u nastavku poruke.

Prije nego je ispucao 105 metaka na američku ambasadu i ranio jednog policijskog službenika, Jašarević se u poruci obratio i majci i rekao joj, uz zatraženi halal, da će u napadu vjerovatno stradati i neki bosanski muslimani, ali njih ne treba žaliti jer oni nisu pravi muslimani.

Jašarević se, u društvu pomagača Muniba Ahmetspahića i Emraha Fojnica, trenutno nalazi u pritvoru i čeka podnošenje optužnice koja je najavljena za kraj ovog mjeseca.

Galerija

Bonus video: