Tužilac: Istraga zbog pranja novca i protiv Mrđena, Košutića i Ilića

Đelić je ovo izjavio u nastavku suđenja Zoranu Ćopiću i Dragu Nižolu, optuženima za pranje novca, pojasnivši kako se Mrđen, Košutić i Ilić sumnjiče za pomaganje u pranju novca
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2012. 08:17h

Slobodan Đelić specijalni tužilac Republike Srpske (BIH), izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da se zbog pranja novca kokainskog narko bosa Darka Šarića vodi više istraga, i to protiv Bojana Mrđena, bivšeg direktora Fabrike šećera u Bijeljini, Mladena Košutića, bivšeg stečajnog upravnika u šećerani i Slobodana Ilića, nekadašnjeg šefa računovodstva šećerane.

Đelić je ovo izjavio u nastavku suđenja Zoranu Ćopiću i Dragu Nižolu optuženima za pranje novca, pojasnivši kako se Mrđen, Košutić i Ilić sumnjiče za pomaganje u pranju novca.

Optužnica tereti Ćopića da je 'oprao' veću količinu novca narko-bosa Darka Šarića.

Ćopiću je odlukom banjalučkog Okružnog suda zbog ovog krivičnog postupka lokirana imovina vrijedna više od 20 miliona maraka.

Optuženi Ljubo Mrđen direktor preduzeća 'Agrokop eksport - import' još ranije je priznao krivicu i nagodio se sa Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske, pa je osuđen na šest mjeseci zatvora.

Ljubo Mrđen je otac Bojana Mrđena, bivšeg direktora bijeljinske šećerane.

Bonus video: