Ukinuta vanredna situacija u cijeloj Srbiji

"Treba da se pripremimo za mart, kako to ne bi bio mjesec nove vanredne situacije zbog poplava", zaključio je Dačić
59 pregleda 0 komentar(a)
Beograd, snijeg, nevrijeme, Srbija, Foto: Tanjug
Beograd, snijeg, nevrijeme, Srbija, Foto: Tanjug
Ažurirano: 26.02.2012. 17:23h

Vlada Srbije ukinula je vanrednu situaciju u cijeloj Srbiji, koja je zbog obilnih sniježnih padavina i niskih temperatura bila proglašena 5. februara, rečeno je Tanjugu u Vladi

Vlada Srbije prethodno je, 22. februara, ukinula vanrednu situaciju u većem dijelu zemlje, osim u 23 opštine gdje se život i dalje odvijao otežano.

Ovom odlukom vanredna situacija je ukinuta u opštinama Kuršumlija, Prokuplje, Trgovište, Surdulica, Vladičin Han, Bosilegrad, Vranje, Gornji Milanovac, Lučani, Ivanjica, Crna Trava, Medveđa, Vlasotince, Lebane, Boljevac, Sjenica, Nova Varoš, Bajina Bašta, Prijepolje, Priboj, Tutin, Novi Pazar i Kraljevo.

Vlada je ukinula vanrednu situaciju na prijedlog Republičkg štaba, koji je na sjednici formirao i operativno-stručni tim zadužen za praćenje klizišta u cilju smanjenja rizika od posljedica koja bi klizišta mogala da izazovu po građane i njihovu imovinu, a na čelu tog štaba je na Branko Jovanović.

Komandant štaba i zamenik premijera Ivica Dačić je kazao da je najvažnije da se sada preispitaju sve posljedice koje je led mogao da nanese i da se nakon toga odredi šta treba da se mijenja u praksi i zakonima u toj oblasti.

On je istakao da Srbija treba da se pripremi za poplave i klizišta, a da će Štab pratiti situaciju.

"Treba da se pripremimo za mart, kako to ne bi bio mjesec nove vanredne situacije zbog poplava", zaključio je Dačić.

Bonus video: