Srbija: Učenik sedmog razreda silovao druga iz odjeljenja

Nezvanično, do napada je došlo na velikom odmoru, kad su dvojica dječaka predložila oštećenom da ode sa njima van dvorišta, u obližnju stambenu zgradu, kako bi pušili cigarete
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2012. 12:52h

Učenik sedmog razreda u Osnovnoj školi "Kralj Aleksandar I" u Požarevcu, je 19. januara silovao svog druga iz odjeljenja, prenose mediji u Srbiji.

Za ovaj događaj se saznalo nedjelju dana kasnije, pošto se napadnuti dječak žalio svojim drugovima, a potom i roditeljima.

Prema nezvaničnim informacijama, do napada je došlo na velikom odmoru, kad su dvojica dječaka predložila oštećenom da ode sa njima van dvorišta, u obližnju stambenu zgradu, kako bi pušili cigarete.

Oštećeni dječak je poslije par dana sve ispričao jednom svom drugu, koji je to što je čuo ispričao i ostaloj djeci iz odjeljenja.

"Djeca do 14 godina ne mogu biti krivično odgovorna, već se s njima obavlja savjetodavna aktivnost, kako bi shvatili težinu počinjenog djela i kako bi se spriječilo da ga ponove", rekao je Stojimirović

Priča se pročula po školi, pa je o ovom slučaju obaviješten i direktor škole, Goran Seger, koji je zajedno sa ocem oštećenog dječaka slučaj prijavio policiji.

U policijskoj upravi u Požarevcu potvrdili su da se ovaj slučaj desio, ali detalje nisu iznosili jer, kako je obrazloženo, radi se o maloljetnicima.

U požarevačkom Centru za socijalni rad kažu da čekaju na dostavljanje izvještaja, nakon čega će obaviti razgovore sa akterima ovog slučaja i njihovim roditeljima.

"Djeca do 14 godina ne mogu biti krivično odgovorna, već se s njima obavlja savjetodavna aktivnost, kako bi shvatili težinu počinjenog djela i kako bi se spriječilo da ga ubuduće ponove", rekao je Miroslav Stojimirović, direktor Centra za socijalni rad u Požarevcu.

Galerija

Bonus video: