Kapičić: Skloniću se u moj crnogorski kraj da ne dobijam više batine

Jovo Kapičić je za Radio Slobodna Evropa rekao da odlazi iz Srbije jer tamo više nema što da traži
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2012. 16:05h

Nakon što je pretučen u centru Beograda, general i narodni heroj Jovo Kapičić odlučio je da napusti Srbiju i da se vrati u rodnu Crnu Goru, javlja Radio Slobodna Evropa.

Jovo Kapičić, koji ima 92 godine, nastaviće da živi u Crnoj Gori zato što je, kako smatra, u većem dijelu srpske javnosti prokazan, kako zbog uloge u hapšenju četničkog vođe Draže Mihailovića, tako i zbog zalaganja za crnogorsku nezavisnost, liberalnih i antinacionalističkih stavova.

Jovo Kapičić je za Radio Slobodna Evropa rekao da odlazi iz Srbije jer tamo više nema što da traži.

"Imam namjeru da se sklonim dolje u taj moj crnogorski kraj da ne dobijam više batine. Moram još malo ovdje da se održim zbog ljekara koji će me dovesti do normale i idem da živim još ovo malo godina koje su mi ostale, iako sam u Beogradu bio 74 godine, i borio se za taj grad i ovaj narod", izjavio je Kapičić.

Jovo Kapičić napadnut je 12. decembra u centru Beograda zbog, kako smatra, političkih i istorijskih razloga.

"Čak i da pronađu toga koji me je napao, nije on to uradio zato što mene voli ili mrzi, već zato što se u Skupštini Srbije i u svim medijima Jovo Kapičić proglašava čovjekom koji je neprijatelj srpskoga naroda"

"Čak i da pronađu toga koji me je napao, nije on to uradio zato što mene voli ili mrzi. On je to uradio zato što se u Skupštini Srbije i u svim medijima Jovo Kapičić proglašava čovjekom koji je neprijatelj srpskoga naroda.

E, onda on tu nađe povod da se zadovolji kao neki srpski patriota, a zapravo je običan uličar. Eto, to su te stvari koje meni govore – nemaš ti tu što da radiš“, rekao je Kapičić za RSE.

Jovo Kapičić je nedavno u intervjuu za sarajevski list "Dani" izjavio da bi napadača koji ga je napao u Beogradu "ubio kao zeca da je u tom trenutku imao pištolj".

Bonus video: