Kapičić: Sreća da nisam imao pištolj...Ubio bih ga kao zeca!

Rekavši da ga niko osim Čedomira Jovanovića nije pozvao da ga pita kako se osjeća, Titov general osvrnuo se i na političku situaciju u Srbiji
90 pregleda 0 komentar(a)
Jovo Kapicic, Foto: Arhiva Vijesti
Jovo Kapicic, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.12.2011. 17:57h

General Jovo Kapičić rekao je da postoji mogućnost da napusti Srbiju, ogorčen zbog napada na njega prije desetak dana, kad ga je nepoznati muškarac izudarao u centru Beograda.

"Znate, svašta sam prošao, ali ovo je prvi puta poslije 74 godine da razmišljam da se iselim iz zemlje koju sam oslobađao. I, što bi se dogodilo da sam imao pištolj? Ubio bih ga kao zeca, u to možete biti sigurni. Srećom, eto, tog dana nijesam imao pištolj... Đe pod stare dane da prljam ruke i idem u zatvor?! - rekao je 92-godišnji Kapičić u intervjuu sarajevskom nedjeljniku "Dani".

On je kazao da ga niko osim Čedomira Jovanovića nije pozvao i pitao ga kako se osjeća. Govorio je i o političkoj situaciji u Srbiji.

"Kakva demokratija?! Pa ovdje nema demokratije još od Svetog Save. U Srbiji se nikada nije vladalo pravom, logikom, položajem najbrojnije nacije i jedne od najljepših zemalja Evrope; vladalo se silom. Srbija je uvijek željela da pomoću sile gospodari Balkanom. Vjekovima prijete kasapnicom", rekao je Kapičić.

Bonus video: