Objavljen pa uklonjen snimak Sanaderovog svjedočenja

Nakon što su gotovo svi mediji u regionu objavili snimak, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) je pozvalo medije da ga ne preuzimaju i ne objavljuju
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2011. 23:08h

Snimak koji je na YouTube postavio nepoznati korisnik pod nazivom "RemetinecLIVE", a na kojem se vidi bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader koji daje iskaz istražiteljima uklonjen je sa YouTubea, ali ne i sa portala Index.hr koji to odbija da uradi.

Sanaderov iskaz na Jutjub bio je postavio korisnik pod imenom "RemetinecLIVE", a radi se o dijelu Sanaderove izjave u trajanju od 12 minuta i šest sekundi.

Nakon što su gotovo svi mediji u regionu objavili snimak, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) je pozvalo medije da ga ne preuzimaju i ne objavljuju.

DORH je naveo i to da bi mediji mogli snositi posljedice, odnosno doći u sukob sa zakonom.

Iz Hrvatskog novinarskog društva su dali podršku medijima, odnosno naveli su da je DORH-u interes da se snimak ne objavljuje, ali da mediji ne moraju to poštovati.

Prema datumu na snimku, izjavu je dao 21. jula ove godine.

Snimak ima i "timecode" u trajanju od 13:22:27 do 14:12:25, što jasno pokazuje da su neki djelovi isječeni, odnosno da je snimak naknadno montiran.

Bonus video: