Lažna dojava o bombi uoči suđenja Sanaderu

Uoči nastavka suđenja Sanaderu zagrebački Županijski sud je ispražnjen, zaposleni su morali da izađu iz zgrade suda, a novinarskim ekipama nije bilo omogućeno da uđu
0 komentar(a)
Ivo Sanader, Foto: Rojters
Ivo Sanader, Foto: Rojters
Ažurirano: 18.11.2011. 10:12h

Zagrebačka policija je nakon provjere jutros utvrdila da je riječ o lažnoj dojavi o postavljenoj bombi u Županijskom sudu uoči nastavka suđenja bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu, javlja agencija Hina.

Zagrebačka policija potvrdila je jutros da je oko 8.30 primila anonimnu dojavu o postavljenoj bombi u zgradi Županijskog suda.

Nakon dojave sprovedena je provjera i utvrđeno je da je riječ o lažnoj dojavi, a policija traga za počiniocem tog krivičnog djela.

Uoči nastavka suđenja Sanaderu zagrebački Županijski sud je ispražnjen, zaposleni su morali da izađu iz zgrade suda, a novinarskim ekipama nije bilo omogućeno da uđu.

Sanader se tereti za uzimanje 3,6 miliona kuna provizije od austrijske Hipo banke i primanje 10 miliona eura mita od mađarskog Mola kojem je, prema tužilaštvu, zauzvrat omogućio da stekne većinska upravljačka prava u Ini.

U nastavku suđenja danas treba da svjedoče bivši ministar spoljnih poslova Hrvatske Mate Granić i Robert Tafra.

Bonus video: