Očaj u HDZ-u, apel članstvu da ličnom imovinom garantuje za kredit u banci

Nakon sudske blokade imovine, kreditni rejting HDZ-a je degradiran
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2011. 17:44h

Odlukom Županijskog suda o blokadi imovine, kreditni rejting HDZ-a je pogoršan do te mjere da je predsjednica hrvatske vladajuće stranke, Jadranka Kosor, primorana da traži od svojih partijskih kolega da ličnom imovinom garantuju za dobijanje kredita, a koji je neophodan za finansiranje predizborne kampanje.

Iako su brojni hrvatski eksperti za bankarstvo uvjeravali javnost da HDZ neće imati problema sa realizacijom bankarskog kredita za finansiranje predizborne kampanje, narečeni apel Jadranke Kosor odražava sasvim drugačije stanje.

Biće zanimljivo vidjeti da li će ovim inovativnim modelom finansiranja stranačke kampanje biti obuhvaćeno samo uže rukovodstvo stranke ili će pomoć, pak, biti zatražena i od šireg članstva

Ističući da je podizanje kredita u ovom trenutku iznimno teško i komplikovano, Kosor je poručila da će bankama ponuditi i svoje lične mjenice kao garanciju za kredit.

Napominjemo, lična mjenica spada u kategoriju hartija od vrijednosti i izdaje je fizičko lice kao garanciju za određenu finansijsku obavezu.

Drugim riječima, HDZ će tražiti od svojih članova da vlastitom imovinom garantuju za kredit.

Biće zanimljivo vidjeti da li će ovim inovativnim modelom finansiranja stranačke kampanje biti obuhvaćeno samo uže rukovodstvo stranke ili će pomoć, pak, biti zatražena i od šireg članstva.

U svakom slučaju, odluke vezane za obezbjeđivanje sredstava za finansiranje predizborne kampanje HDZ sada mora donositi velikom brzinom, jer je predsjednik Josipović raspisao parlamentarne izbore, pa se već može reći kako vrijeme radi protiv hrvatske vladajuće partije.

Galerija

Bonus video: