Malinari iz Srbije pokušavaju da blokiraju prugu Beograd-Bar

Do blokade još nije došlo, ali se ne odustaje od ove ideje, čija je realizacija sa popodnevnih pomjerena za večernje sate
72 pregleda 0 komentar(a)
malinari, Foto: Mondo.rs
malinari, Foto: Mondo.rs
Ažurirano: 14.09.2011. 20:09h

Policija spriječava članove Unije proizvođača malina da blokiraju prugu Beograd-Bar kod Požege, kažu u tom udruženju, ali navode da neće odustati od svoje namere, prenosi B92.

Predsjednik tog udruženja Dobrivoje Radović je kazao da policija ne dozvoljava malinarima da priđu pruzi, gdje je za 16 sati bila najavljena blokada.

Do blokade još nije došlo, ali se ne odustaje od ove ideje, čija je realizacija sa popodnevnih pomjerena za večernje sate.

"Policija je privela i sekretara Unije Aleksandra Mitrovića", rekao je on i dodao da u Požegu i dalje pristižu malinari iz Užica, Ivanjice, Bajine Bašte i drugih mjesta zapadne Srbije, ali da za sada sukoba sa policijom nije bilo.

Radović je rekao da je u blokadi i put Požega-Valjevo i Užice-Bajina Bašta, navodeći da su malinari "revoltirani ponašanjem Ministarstva poljoprivrede i da će radikalizovati proteste", ali nije želio da navede detalje.

Malinari protestuju u Bajinoj Bašti, Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši, Ivanjici, Požegi, Kosjeriću i Aleksandrovcu, sa zahtjevom da otkupna cijena malina, koja je sada 85 do 95 dinara (0, 80-0,90 eura), bude povećana na stotinu dinara (oko jedan euro).

Protest malinara je počeo 11. septembra, a policija im je zabranila da traktorima dođu u Beograd.

Bonus video: