SPS će od Tadića tražiti da Dačić bude premijer

Ministar prosvjete je kazao i da je zadovoljan radom premijera Mirka Cvetkovića, ističući da je dosadašnja saradnja s njim bila odlična
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2011. 08:13h

Zamenik predsjednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Žarko Obradović izjavio je da će ta stranka zatražiti od predsjednika Srbije Borisa Tadića da sljedeći premijer Srbije bude lider socijalista Ivica Dačić.

"Vjerujemo da će Tadić i DS prihvatiti da Dačić bude predsjednik vlade", rekao je Obradović je u intervjuu za "Pres".

Ministar prosvjete je kazao i da je zadovoljan radom premijera Mirka Cvetkovića, ističući da je dosadašnja saradnja s njim bila odlična.

"Za ove tri godine nismo imali gotovo nijedno sporno pitanje, ali dogovor unutar SPS-a je da bi naš predsjednik trebalo da bude na čelu buduće vlade", rekao je Obradović.

On je izrazio očekivanje da će njegova stranka posle izbora nastaviti saradnju s Demokratskom strankom (DS), navodeći da su demokrate "strateški partner" SPS-a.

Komentarišući izjavu Tadića da postoji mogućnost da Srbija do kraja godine ne dobije kandidaturu, Obradović je kazao da "nije smak svijeta ako se to dogodi".

"Važno je da građani razumiju da činimo sve da postanemo članovi EU, ali i da vodimo računa o svom narodu", zaključio je Obradović.

Bonus video: