Stefanović: Autonomija sjevera Kosova nije tema

Dnevnik "Zeri" naveo je da su zemlje Evropske unije u koordinaciji sa drugim faktorima "otvorile tu temu sa kosovskim zvaničnicima"
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2011. 15:39h

Šef beogradskog pregovaračkog tima u dijalogu s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da autonomija sjevera Kosova u ovom trenutku nije tema.

"To nije tema, riječ je o još jednoj u nizu spekulacija kad je riječ o rješavanju problema na sjeveru Kosova. Mi smo spremni i otvoreni za svaki razgovor koji bi ponudio rješenje za sporna pitanja na KiM, ali za rješenja koja ne narušavaju interese Srbije i u skladu su sa našim Ustavom", izjavio je Stefanović Tanjugu.

On je, reagujući na napise u prištinskim medijima o takozvanoj "substancijalnoj autonomiji" koju, kako se navodi, pripremaju u Evropskoj uniji, negirao da su takvi razgovori vođeni, jer, kako je dodao, to "jednostavno nije tema".

Dnevnik "Zeri" naveo je da su zemlje Evropske unije u koordinaciji sa drugim faktorima "otvorile tu temu sa kosovskim zvaničnicima".

I u kosovskoj vladi je potvrđeno "Kohi ditore" da postoji povećan međunarodni pritisak za "substancijalnu autonomiju za Srbe koji žive u Zubinom Potoku, Zvečanu, Leposaviču i na sjeveru Mitrovice".

Bonus video: