Stefanović: Neko iz međunarodne zajednice podržava odluke Prištine

Stefanović je rekao da su razgovori bili teški i dugi, i da on i ministar Goran Bogdanović nisu zadovoljni ishodom, te da će sjutra nastaviti razgovore.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2011. 17:50h

Šef tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je posle sastanka sa komandantom Kfora da je ishod "razgovora loš" i da Kfor izlazi iz okvira svog mandata.

"Jasno je da Kfor izlazi iz okvira Rezolucije 1244", rekao je Stefanović u razgovoru s mještanima sela Zupče, gdje je stigao odmah posle sastanka s komandantom Kfora Erhardom Bilerom u Zubinom potok, prenosi Blic.

On je dodao da se čini da neko iz međunarodne zajednice pokušava da podrži odluke iz Prištine.

Stefanović je rekao da su razgovori bili teški i dugi, i da on i ministar Goran Bogdanović nisu zadovoljni ishodom, te da će sjutra nastaviti razgovore.

Šutanovac: Vojska Srbije u kontaktu sa Kforom

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da je, povodom najnovije krize na sjeveru pokrajine, Vojska Srbije u kontaktu sa Kforom, i izrazio uvjerenje da međunarodne snage u pokrajini imaju dovoljno kapaciteta i odlučnosti da sačuvaju mir i bezbjednost.

"Imamo poverenja u međunarodne snage i ubijeđen sam da nisu imale loše namjere.

Neću da kažem da su prevarene od strane (Hašima) Tačija, ali duboko sam ubijeđen da je ono što se desilo bila zloupotreba Kfora", izjavio je Šutanovac televiziji B92.

Prema njegovim riječima, situacija na sjeveru Kosova bi bila mnogo gora da se Kfor proteklih dana nije angažovao sa ciljem smirivanja napetosti.

"Teško je reći da li ulazimo u period smirivanja ili eskalacije situacije, ali ono što je sigurno jeste da se vojska i policija Srbije ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima u pokušaju da odezbjede mir i bezbjednost žiteljima Kosova i Metohije", naglasio je ministar.

Bonus video: