Nektar kupio Fruktal za 48 miliona eura

Vlasnici Nektara u utorak su na konferenciji za novinare u Ljubljani istakli da očekuju povrat uloženog novca u kupovinu Fruktala u roku od sedam godina
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2011. 16:10h

Srpska kompanija Nektar kupila je slovenački Fruktal za 50 miliona eura, tako da će postati jedan od najvećih srpskih investitora u Sloveniji, izjavio je Tanjugu direktor te firma iz Bačke Palanke Bojan Radun, pišu Novosti.

On je precizirao da nije propisan nivo obaveznih investicija, ali da "Nektar" namjerava da uloži dodatna finansijska sredstva u razvoj voćarstva i lokalnih proizvođača voća u Sloveniji kao i u dalji razvoj Fruktala, kao i u njegovo širenje u regionu.

Radun je istakao da je ugovor sa slovenačkim najvećim proizvođačem sokova potpisan u ponedjeljak poslije podne, tako da će tom transkacijom Nektar postati jedan od najvećih srpskih investitora u Sloveniji.

Odluku o prodaji donio je u ponedjeljak NO Pivovarne Union, s tim da zeleno svijetlo ovom poslu treba da daju dioničari Pivovarne Laško na skupštini u subotu. Union je dio grupacije Pivovarne Laško, koja već neko vrijeme zbog nagomilanih dugova prodaje nematično poslovanje (udio u Merkatoru, novine Delo...).

U igri za kupovinu Fruktala bila je i splitska Stanić grupa.

Vlasnici Nektara u utorak su na konferenciji za novinare u Ljubljani istakli da očekuju povrat uloženog novca u kupovinu Fruktala u roku od sedam godina. Aktuelni Nektarovi prihodi od prodaje su, kako su naveli, oko 90 miliona eura.

Bonus video: