Ivo Sanader odbacio krivicu, u srijedu novo saslušanje

Prema riječima advokata, Sanader danas nije odgovarao na pitanja dva tužioca da im ne bi olakšao posao
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2011. 16:36h

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader odbacio je danas pred hrvatskim istražiteljima krivicu u korupcijskoj aferi Fimi medija, ali nije želio da odgovara na pitanja tužiteljaKancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK).

Sanader, koji se od ponedjeljka nalazi u zagrebačkom zatvoru gdje je poslije sedam mjeseci izručen iz pritvora u Austriji, u srijedu će biti ispitan u slučaju navodnog uzimanja 3,5 miliona kuna provizije od Hipo banke dok je bio zamjenik ministra spoljnih poslova 1994. i 1995.

Poslije dvočasnovog ispitivanja u zagrebačkom zatvoru u Remetincu, gdje se Sanader nalazi od ponedjeljka pošto je izručen iz Austrije, jedan od njegovih advokata Cedo Prodanović izjavio je novinarima da je odbrana bivšeg premijera bila "vrlo uvjerljiva i argumentovana".

On, međutim, nije mogao da iznese detalje zbog tajnosti postupka, ali je dodao da nije bilo iznenađenja.

Sanader danas nije odgovarao na pitanja dva tužioca da im ne bi olakšao posao

Prema riječima advokata, Sanader danas nije odgovarao na pitanja dva tužioca da im ne bi olakšao posao, a na USKOK-u je da dokaže svoje teze i istinu.Ne želi da ispadne žrtvaSanader ne želi da ispadne žrtva, ali stvarno mu nije dobro, kažu advokati.On će sjutra biti pregledan u zatvrskoj bolnici, a zatim najvjerovatnije i u nekoj specijalističkoj bolnici.Hrvatska bivšeg premijera tereti u nekoliko korupcijskih afera za zloupotrebe premijerskog položaja i ovlašćenja, ali protiv njega još nije podignuta nijedna optužnica.

Bonus video: