Ivo Sanader stigao u Hrvatsku

Policija je tokom akcije sprovođenja bivšeg premijera ubacila nekoliko "vozila varalica", kako bi bilo otežalo lociranje i praćenje Sanadera na putu do Remetinca
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2011. 20:30h

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader je u 21.33 sata ušao u Hrvatsku!

Odmah nakon što je Sanader prešao granicu, podignuta je rampa u zagrebačkom zatvoru Remetincu uz pojačane mjere sigurnosti.

Sanaser će prespavati u Remetincu gdje će biti smješten u ženski dio i to zbog sigurnosnih razloga. Čim Sanader dođe pregledaće ga lijekar, piše Index.hr.

Inače, policija je tokom akcije sprovođenja bivšeg premijera ubacila nekoliko "vozila varalica", kako bi bilo otežalo lociranje i praćenje Sanadera na putu do Remetinca.

Aktivnosti oko izručenja Sanadera iz Austrije, odnosno njegovog transfera preko slovenačke teritorije, potvrdila je i slovenačka policija, ne ulazeći u detalje puta i momenata prolaska kolone.

Tokom dana hrvatski ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je da je tehnički sve spremno za prihvat bivšeg premijera.

Sanader u Austriji

Mediji su objavili da je za Sanadera u ženskom dijelu zagrebačkog zatvora Remetinec obezbijeđena ćelija su kojoj će biti sam, pri čemu će imati ista prava i kućni red kao i ostali.

Tek kada bude u pritvoru, on i njegovi advokati mogu dobiti uvid u dokumente Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala koja vodi istragu.

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader, koga hrvatsko pravosuđe tereti za korupciju, večeras će biti izručen Hrvatskoj iz Austrije gdje je bio u pritvoru, javili su hrvatski elektronski mediji.

Detalji o načinu na koji će bivši premijer biti izručen nisu poznati

Detalji o načinu na koji će bivši premijer biti izručen nisu poznati.

Ispred zatvora u Remetincu brojne novinarske ekipe očekuju dolazak Sanadera.

Uhapšen 10. decembra 2010.

U MUP-u Hrvatske tu informaciju još nijesu potvrdili, ali je ranije danas ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio da je sve spremno za Sanaderovo izručenje

Sanader je, po hrvatskoj potjernici, uhapšen u Austriji 10. decembra 2010. godine.

Bivši premijer je jedan od osumnjičenih za izvlačenje desetina miliona kuna iz državnih firmi i ministarstava preko marketinške firme "Fimi-media" po kojoj je afera i dobila ime.

Jedan je od osumnjičenih za izvlačenje desetina miliona kuna iz državnih firmi i ministarstava preko marketinške firme "Fimi-media"

Protiv njega je hrvatsko tužilaštvo pokrenulo i istragu zbog sumnje da je tokom rata kao zamjenik ministra spoljnih poslova dobio proviziju od Hypo banke od najmanje 3,5 miliona kuna.

Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala proširila je prije dva mjeseca istragu protiv Ive Sanadera i vlasnika Dioki grupe i riječkog Novog lista Roberta Ježića zbog sumnje da su Ježićevoj firmi pokušali da pribave nezakonitu dobit od 10 miliona eura na štetu državne firme JANAF (Jadranski naftovod).

Galerija

Bonus video: