Sindikat policije: Nepotrebno je da Dacić razgovara sa maltretiranim mladićem

Sindikat traži da slučaj bude ispitan do kraja i navodi da bi za tvrdnje o torturi Stojanović morao da ima adekvatnu ljekarsku dokumentaciju
51 pregleda 0 komentar(a)
tortura u policiji, Foto: Screenshot
tortura u policiji, Foto: Screenshot
Ažurirano: 28.06.2011. 07:42h

Sindikat srpske policije ocijenio je pogrešnom odluka ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da razgovara sa ocem i sinom koji je na video snimku, koji kruži internetom, prikazan kao žrtva policijske torture.U saopštenju se navodi da je najava da će Dačić danas primiti Ganija i Danijela Stojanovića iz Kovina "sasvim nepotrebna, neumjesna, neetička i veoma zabrinjavajuća", jer su to lica iz kriminogene sredine i skloni su kriminalnim djelima.Podsjeća se da su osuđeni i privođeni više puta, najčešće zbog imovinskih delikata, a da je za Danijelom Stojanovićem do 23. juna bila raspisana potraga Policijske stanice Palilula, jer se nije odazivao sudu za procese koji su u toku.

Slučaj da bude ispitan do kraja

Sindikat traži da slučaj bude ispitan do kraja i navodi da bi za tvrdnje o torturi Stojanović morao da ima adekvatnu ljekarsku dokumentaciju."Ukoliko se dokaže da Stojanović nema adekvatnu ljekarsku dokumentaciju, može se doći do zaključka da neko koristi pogodan trenutak, i da pokušava da obmanjuje javnost i još više kompromituje policajce", navodi se u saopštenju Sindikata srpske policije.

"Nije trenutak, vrijeme ni mjesto da ministar policije prima lica iz kriminogene sredine"

Oštre reakcije u Srbiji

Na Jutjubu je objavljen video snimak na kome se vidi kako dvojica policajaca fizički maltretiraju mladića, što je izazvalo oštre reakcije u Srbiji.Dačih je ranije rekao da je dao nalog direkciji policije da suspenduje policajce sa snimka koji je načinjen 30. juna 2007. godine u policijskoj stanici u Vršcu.On je naveo i da je taj snimak već bio predmet istrage i da je izveštaj o tome u oktobru 2008. podnet Tužilaštvu kao i da će policija obaviti reviziju ovog slučaja.

Bonus video: