Tužilaštvo Srbije želi da ispita Mladića o zločinima nad Srbima

Haški tribunal je 3. jula 2008. godine pravnosnažno oslobodio krivice ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića za zločine nad Srbima .
0 komentar(a)
Ratko Mladić, Foto: Rojters
Ratko Mladić, Foto: Rojters
Ažurirano: 04.06.2011. 10:34h

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije saopštilo je danas da će tražiti dozvolu od Tribunala u Hagu da sasluša haškog optuženika Ratka Mladića o zločinima koje sumuslimanske snage pod krontrolom Nasera Orića počinile nad srpskim civilima i zarobljenicima u istočnoj Bosni.Kako je saopšteno, oni će tražiti dozvolu od Sekretarijata Tribunala u Hagu da se Mladić sasluša o zločinima koje su muslimanske snage počinile u periodu od aprila 1992. do juna 1995. godine.Događaji koje Tužilaštvo za ratne zločine istražuje nisu obuhvaćeni optužnicom koju je Tribunal u Hagu podigao protiv Nasera Orića, ističe se u saopštenju, radi se o lokacijama od Zvornika do Skelana i okolini Srebrenice.

Haški tribunal je 3. jula 2008. godine pravnosnažno oslobodio krivice ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića za zločine nad Srbima u tom gradu počinjen 1992. i 1993. godine, piše u saopštenju.

Apelaciono vijeće Tribunala, kako je saopšteno, time je preinačilo prvostepenu presudu, izrečenu u ljeto 2006. godine kojom je Orić bio proglašen krivim i osuđen na dvije godine zatvora što nije spriječio zločine nad Srbima.

Bonus video: