Za Mladića spremna ćelija od 15 kvadrata, internet veza, TV...

Unošenje hrane nije dozvoljeno, ali je dozvoljeno korišćenje lične odjeće i predmeta koji ne mogu da ugroze bezbjednost pritvorenika
120 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2011. 16:18h

Ratko Mladić će po okončanju ekstradicionog postupka biti smješten u jednoj od ćelija pritvorske jedinice u Ševeningenu, gdje će imati režim sličan ostalim pritvorenicima, rekla je Tanjugu portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić.

Ćelije u Ševeningenu imaju oko 15 kvadrata i u njima se nalaze krevet, radni sto, orman za garderobu, police i umivaonik.

Zatvorenici imaju na raspolaganju televizor i internet vezu tako da mogu da koriste svoj laptop.

Pritvorenik provodi veći dio vremena u ćeliji ali tokom dana ima mogućnost i da boravi u zajedničkim prostorijama, gdje srijeće ostale zatvorenike iz svog krila.

Haški tribunal, prema riječima Jelačićeve, "ne pravi segregaciju po nacionalnoj, vjerskoj ili drugoj pripadnosti," tako da se u zajedničkim prostorijama srijeću pritvorenici iz raziličitih djelova bivše Jugoslavije.

Unošenje hrane nije dozvoljeno, ali je dozvoljeno korišćenje lične odjeće i predmeta koji ne mogu da ugroze bezbjednost pritvorenika.

Porodice i oni koji žele da posjete pritvorenika moraju da podnesu zahtjev sekretarijatu, a posjete se nadziru ali po pravilu ne snimaju.

Galerija

Bonus video: