Dačić: Nije realno da Kosovo ostane u sastavu Srbije

On je nedavno za prištinski list \\"Zeri\\" kao lični stav iznio da je podjela Kosova realno rješenje i, kako sam kaže, očekivao je mnogo reakcija na tu izjavu.
56 pregleda 0 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Rojters
Ivica Dačić, Foto: Rojters
Ažurirano: 18.05.2011. 12:06h

Nije realno da Kosovo ostane u sastavu Srbije i podjela je jedno od mogućih rješenja problema njegovog statusa, rekao je potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Dačić je za TV B92 kazao da su međunarodni odnosi takvi da nije moguće da Kosovo ostane u sastavu Srbije i pozvao stranke koje kritikuju predlog o podjeli Kosova da iznesu svoje predloge za rješavanje tog pitanja.

“Teško je očekivati da će neki srpski političar govoriti o priznanju Kosova jer je cilj države da ga sačuva. Siguran sam da i građani Srbije znaju da je podjela Kosova realno rješenje koje će morati da kažu i vlasti u Prištini. Za stolom u vladi se, međutim, nije o tome raspravljalo”, kazao je Dačić.

On je nedavno za prištinski list "Zeri" kao lični stav iznio da je podjela Kosova realno rješenje i, kako sam kaže, očekivao je mnogo reakcija na tu izjavu.

“Računao sam na veliki efekat upravo jer sam dao intervju listu koji izlazi u Prištini. To je realnost koju će morati da kažu i vlasti u Prištini. Oni uopšte neće o tome da razgovaraju, jer smatraju da je pitanje Kosova riješeno”, pojasnio je lider SPS-a.

Bonus video: