Stefanović sjedio pred zastavom Kosova, ali to ne znači ništa

Jednak bi bio efekat i da su stavili zastavu Fudbalskog kluba Prištine na sto, rekao je Borislav Stefanović
0 komentar(a)
zastave. kosovo, srbija, stefanovic, Foto: Koha ditore
zastave. kosovo, srbija, stefanovic, Foto: Koha ditore
Ažurirano: 14.05.2011. 19:10h

Prištinski list “Koha ditore” objavio je fotografiju sa sastanka šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića i zamenika kosovskog premijera Hajredina Kučija na kojoj se vide zastave Srbije i Kosova na stolu.

Za razliku od te fotografije, iz Vlade Kosova je nakon sastanka novinarima dostavljena necenzurisana fotografija, bez vidljivih zastava.

Stefanović je potvrdio da na autentičnoj fotografiji postoje zastave, ali da to ne dokazuje da Srbija priznaje nezavisno Kosovo.

"Domaćin je insistirao da bude državna zastava Srbije i zastava pokrajine na stolu. I pored našeg protesta, stavili su ih na sto. To ne znači ništa više od njihovog pokušaja da sebe uvjere da su stvarno nezavisni. No, mi se ne bavimo iluzijama već ozbiljnim stvarima i to ni na koji način ne dokazuje bilo šta, a najmanje da ih mi priznajemo"m, rekao je Stefanović za Blic.

"Jednak bi bio efekat i da su stavili zastavu Fudbalskog kluba Prištine na sto. Evropljani su garantovali da neće biti bilo kakvih obilježja, ali kada idete u Prištinu takve stvari su očekivane".

Bonus video: