Austrijancima još jedan dan da poprave ponudu za kupovinu Telekoma Srbija

Austrijski Telekom je jedini dostavio ponudu za kupovinu srpskog Telekoma, a iz Vlade Srbije stižu uvjeravanja da Telekom neće biti prodat ispod minimalne utvrđene cijene
0 komentar(a)
telekom srbija, Foto: Pcpress.info
telekom srbija, Foto: Pcpress.info
Ažurirano: 11.04.2011. 07:25h

Kompaniji Telekom Austrija sjutra ističe rok da popravi ponudu za kupovinu Telekoma Srbija.

Vlada Srbije je 29. marta zatražila od austrijskog Telekoma da u roku od 15 dana popravi ponudu za kupovinu Telekoma Srbija, kako bi ispunila uslove za pregovore o potpisivaju kupoprodajnog ugovora.

Minimalna cijena koju je Vlada odredila za preuzimanje 51 odsto kapitala Telekoma Srbije je 1,4 milijarde eura, a Telekom Austrija je ponudio cijenu od 950 miliona eura i 450 miliona eura za investicije.

Austrijski Telekom je jedini dostavio ponudu za kupovinu srpskog Telekoma, a iz Vlade Srbije stižu uvjeravanja da Telekom neće biti prodat ispod minimalne utvrđene cijene.

U protekle dvije nedjelje vođeni su pregovori predstavnika Vlade Srbije i Telekoma Austrija, ali ni jedna strana nije željela da objavi koje ponude su na stolu i da li očekuje da će biti postignut dogovor.

Tender za prodaju 51 odsto kapitala Telekoma Srbije raspisan je 20. oktobra 2010. godine i završen 21. marta ove godine. Telekom Austrija je ponudu dostavio 15 minuta prije zatvaranja tendera, a radna grupa Vlade Srbije zadužena za sprovođenje tendera očekivala je najmanje četiri ponude.

Bonus video: