Vučić: Ako treba, ostaćemo na ulici do izbora

Nismo postavljali ultimatume, samo smo insistirali da se poštuje volja građana koji traže promjene i izlazak iz bijede", naveo je Vučić.
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Rojters
Aleksandar Vučić, Foto: Rojters
Ažurirano: 08.04.2011. 14:25h

Zamjenik predsjednika Srpske napredne stranke Aleksanadr Vučić izjavio je da će miting naprednjaka 16. aprila u Beogradu biti odlučujući za promjene u Srbiji i da će pristalice te stranke na ulici ostati dok ne izbore odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

"Uvjereni smo da građani imaju razumijevanje za ono što smo činili u prethodnom periodu u vidu predloga brojnih kompromisa da se dođe do rješenja. Nismo postavljali ultimatume, samo smo insistirali da se poštuje volja građana koji traže promjene i izlazak iz bijede", naveo je Vučić.

On je rekao da nije bilo nikakvih kontakata sa predstavnicima vlasti, osim što SNS zna da čita poruke predsjednika Demokratske stranke, i dodao da su naprednjaci i dalje otvoreni za razgovore.

"Predložili smo kompromis i očekujemo da ga prihvate. Ukoliko ga ne bude, odgovor će biti jasan, odlučan i odgovoran", rekao je Vučić i precizirao da kompromis podrazumeva da izbori ne moraju biti u junu ili septembru, već da se mogu održati u novembru.

Bonus video: