Mesić zbog stava o intervenciji u Libiji ostaje bez kancelarije?

Posljednjih dana su su brojne diplomate iz zapadnih zemalja potražile objašnjenje Mesićevih stavova u ministarstvu spoljnih poslova.
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2011. 13:23h

Zbog svojih stavova o intervenciji saveznika u Libiji bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić mogao bi ostati bez svoje kancelarije, piše nedjeljnik Globus.

Mesić je napravio pravu uzbunu u diplomatskim krugovima zbog svojih stavova o vojnoj intervenciji u Libiji, piše list i dodaje da su stavovi bivšeg predsjednika suprotni službenoj spoljnoj politici Hrvatske, zbog čega je navodno hrvatska diplomatija u zadnji čas uspjela spriječiti političku štetu koja je prijetila Hrvatskoj.

Posljednjih dana su su brojne diplomate iz zapadnih zemalja potražile objašnjenje Mesićevih stavova u ministarstvu spoljnih poslova.

"Ako nastavi sa iznošenjem stavova kojima osporava intervenciju u Libiji, Mesić bi mogao ostati bez finansiranja svoje kancelarije", piše Globus i podsjeća da se za funkcionisanje Mesićeve kancelarije iz budžeta daje 800.000 kuna (108.400 eura).

Kritiku Mesiću uputio je i visoki rukovodilac HDZ-a Andrija Hebrang.

"Kad bivši predsjednik ne bi bio službeno plaćen, ni njegovi politički stavovi ne bi imali takav značaj.

A ovako se njegovi nakaradni politički stavovi puno ozbiljnije shvataju, pripisuju se državi i stvaraju nam probleme", izjavio je Hebrang za Globus, ocijenivši da bi Mesić trebalo da ode u penziju kao i drugi građani i da je novac koji se za njega izdvaja, bačen novac.

Mesić je jedini u Hrvatskoj uz vanparlamentarnu Socijalističku radničku partiju reagovao na intervenciju u Libiji.

Bonus video: