Kandić: Šešelj vrlo brzo stiže iz Haga

"Šešelj će biti u Beogradu, biće pušten iz pritvora vrlo brzo, za mjesec-dva. I prije izbora, politička scena Srbije dobiće starog znanca", kazala je Kandićeva.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2011. 10:04h

Predsjednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić izjavila je da će Vojislav Šešelj, kome se sudi u Haškom tribunalu, vrlo brzo biti pušten na slobodu.

Lider radikala neće dobiti malu kaznu, ali on je već osam godina u pritvoru u Sheveningenu i bilo kakva kazna da bude, on će uskoro biti pušten na slobodu, rekla je Knadićeva za "Blic".

"Šešelj će biti u Beogradu, biće pušten iz pritvora vrlo brzo, za mjesec-dva. I prije izbora, politička scena Srbije dobiće starog znanca", kazala je Kandićeva.

Proces u Tribunalu traje jako dugo, tokom suđenja promenjen je veliki broj onih koji su učestvovali u pripremanju i pisanju optužnice, dok je sudsko vijeće potpuno podijeljeno, a kako vrijeme protiče, sve je manje svjedoka koji iznose relevantne dokaze i podatke jer su zaplašeni, objasnila je Kandićeva.

"Tu nema pobjede pravde jer je Tribunal na primjeru pokazao koliko ta pravda postaje udaljena", kazala je Kandićeva.

Ona je rekla da je "toliko očigledno da lider radikala ima svoje mjesto u pripremi i organizovanju ubistava (u Srbiji), ali isto tako je očigledno da nedostaju podaci i dokazi, kao i da se niko time ne bavi ozbiljno".

"Postoje neki interesi koji sprečavaju otkrivanje istine i mi već 8 godina ne znamo kako je do ubistava došlo, ko je na kakakv način, sem izvršilaca učestvovao, znao a nije hteo ništa da preduzme", kazala je Kandićeva.

Bonus video: