JEDAN POKRET PROTIV

Skupština Kosova sjutra o dijalogu sa Srbijom

Portparol Samoopredeljenja je rekao da će njegovi poslanici tokom sjednice Skupštine u ponedjeljak "iznijeti stav protiv razgovora sa Srbijom"
0 komentar(a)
Kovovo vlada, Foto: Internet
Kovovo vlada, Foto: Internet
Ažurirano: 27.02.2019. 00:50h

Skupština Kosova će sjutra raspravljati o dijalogu sa Srbijom i očekuje se da prihvati rezoluciju kojom će odrediti okvir djelovanja kosovske delegacije, piše danas prištinski dnevnik "Ekpres".

Šef poslaničke grupe Demokratske Partije Kosova, Adem Grabovci je rekao da će se rezoluciju zajednički pripremiti sve poslaničke grupe.

"U Skupštini Kosova se moraju odrediti opšti okvir i oblasti razgovora. Ovim rezolucijom Skupština takođe mora tražiti od Vlade da povremeno izvještava Skupštinu o toku razgovora", rekao je Grabovci.

Međutim, pokret Samopredeljenje je najavio da će se usprotiviti razgovorima sa Srbijom.

Portparol tog pokreta, Erzen Vranići je rekao da još nije konkretno odlučeno kakve korake će preduzeti Samopredeljenje, ali je dodao da će njegovi poslanici tokom sjednice Skupštine u ponedjeljak "iznijeti stav protiv razgovora sa Srbijom".

Sa druge strane, opoziciona Alijansa za Budućnost Kosova je najavila podršku rezoluciji.

"Mi podržavamo da Skupština Kosova donese rezoluciju koja će sadržati sve elemente kojima će se odrediti da razgovori budu u interesu građana Kosova", rekao je potpredsjednik ABK Ahmet Isufi.