PREVARIO PORODICU

Sanaderovi tast i tašta potpisivali ne znajući o čemu se radi

Dali smo mu lične karte, jer smo mu vjerovali”, izjavila je Karmela Šarić, tašta bivšeg premijera.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2011. 19:34h

Tast bivšeg premijera Hrvatske Iva Sanadera, Ivo Šarić, izjavio je da ga je zet, koji se nalazi u pritvoru u Austriji pod optužbama Hrvatske za korupciju, iskoristio.

"Sanader me je iskoristio za nešto, ko zna za šta", rekao je sinoć Šarić za Hrvatsku radioteleviziju (HRT).

Šarić kaže da je potpisivao neka dokumenta na Sanaderov nagovor, kao i da je za neke znao šta potpisuje, a za neke nije, ali da ga "nije bilo ni briga".

"Sve što znam je da su mi onih 5.000 eura što sam imao stavili u blokadu. Moja supruga svašta radi, ona šije i tako, a sad su odjednom i nju stavili u blokadu", rekao je Šarić, koji je zajedno sa suprugom bio ispitan u sklopu istrage koja se vodi protiv Sanadera za korupciju.

Navodno je u sklopu istrage Ureda za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) utvrđeno da uprkos skromnim primanjima, tast i tašta bivšeg premijera posjeduju vrijedne nekretnine i pokretnine, prenosi HRT.

"Sve što ja kažem se izokrene i to mi škodi", zaključio je Sanaderov tast, dodavši da je nepošteno da se na njega i njegovu porodicu upire prstom.

Hrvatski mediji navode da je navodno tašta bivšeg hrvatskog premijera USKOK-u izjavila da oni nikad nijesu imali novca za kupovinu nekretnina, kao i da je njih kupovao Sanader, a da su oni samo potpisivali ono što bi im on rekao.

“Mi nismo imali novca za kupovinu, sve je to finansirao Sanader. Dali smo mu lične karte, jer smo mu vjerovali”, izjavila je Karmela Šarić. Ona je istražiteljima još priznala da do izbijanja ove afere ni ona, a ni njen suprug nisu ni znali za dio nekretnina koje se navode kao vlasništvo Iva Šarića.

Prema pisanju „Jutarnjeg lista“ istražitelji su Sanaderovu taštu ispitali 10. januara 2011, a njen iskaz je USKOK-u dao nove vrijedne dokaze protiv Sanadera i prikazao bivšeg hrvatskog premijera kao čovjeka koji je beskrupulozno iskorištavao roditelje svoje supruge Mirjane da bi sakrio nezakonito stečenu imovinu.

Preporučujemo za Vas