CRVENO SVIJETLO

Sanaderov brat: Nemam 400.000 eura

Brat bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera, katolički sveštenik Vinko Sanader, dematovao pisanje pojedinih hrvatskih medija da je na njegovim računima nađeno oko tri miliona kuna, tj. oko 400.000 eura.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2011. 18:24h

Brat bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera, katolički sveštenik Vinko Sanader, dematovao pisanje pojedinih hrvatskih medija da je na njegovim računima nađeno oko tri miliona kuna, tj. oko 400.000 eura.

Vinko Sanader, župnik svetišta Gospe od otoka u Solinu kod Splita, najavio je da će se zbog toga obratiti nadležnom sudu za zaštitu svog digniteta. On je ocijenio da je to još jedna u nizu laži i blaćenja, prenosi Tanjug.

"Nije mi poznato da je iko provjeravao moje račune u banci, a ako i jeste onda je mogao da vidi da se ne radi o pomenutoj svoti, nego o manjoj, i to u vlasništvu župe, koja račune u banci ima više od 20 godina, a koji su duže oročeni", naveo je Sanader u saopštenju za javnost.

On je dodao da je kao župnik opunomoćen da upravlja tim novcem, a o tome je upoznat i Nadbiskupski ordinarijat u Splitu.

Don Vinku, kako sada stoje stvari, računi još nijesu blokirani, no DORH u saradnji sa Poreznom upravom i ostalim državnim tijelima istražuje tok novca kojim je raspolagao bivši premijer Ivo Sanader, pa je sasvim logično da se istraživanje proširilo i na njegovog brata Vinka, čiji je uticaj daleko prelazio okvire solinske župe

Pozivajući se na crkvene izvore, Jutarnji list je objavio da su istražioci na različitim računima Vinka Sanadera našli oko 400.000 evra. Novac je, kako se navodi, nađen u okviru istrage protiv bivšeg premijera u slučaju izvlačenje para iz državnih preduzeća i ministarstava preko marketinške agencije Fimi medija.

Kome don Vinko da zeleno svijetlo, taj prolazi

Don Vinku, kako sada stoje stvari, računi još nijesu blokirani, no DORH u saradnji sa Poreznom upravom i ostalim državnim tijelima istražuje tok novca kojim je raspolagao bivši premijer Ivo Sanader, pa je sasvim logično da se istraživanje proširilo i na njegovog brata Vinka, čiji je uticaj daleko prelazio okvire solinske župe.

Zna se da je imao pravo na odabir mnogih koji su zaposleni na visoke pozicije u najvećim hrvatskim javnim firmama poput HEP-a, HAC-a ili HŽ-a.

Zapravo, don Vinko je za vrijeme vladavine svog brata bio najbliži definiciji komesara. Kome don Vinko da zeleno svjetlo, taj prolazi. Nikakvo čudo da su tokom istrage mutnih poslova u HEP-u na čistac istjerani bivši članovi Uprave, don Vinkovi kadrovi – Željko Kljaković – Gašpić, otac mladog hrvatskog olimpijca Ivana Kljakovića Gašpića, kao i Petar Čubelić, brat generalnog vikara splitske nadbiskupije Ivana Čubelića.

Preporučujemo za Vas