U Srbiji uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca

Darjan Ješovnik je duže vrijeme označen kao jedan od najtraženijih bjegunaca Hrvatske, a njegovo ime nalazilo se i na listi najtraženijih bjegunaca Evrope
3657 pregleda 1 komentar(a)
Darjan Ješovnik, Foto: Policija.gov.hr
Darjan Ješovnik, Foto: Policija.gov.hr

Jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca, Darjan Ješovnik, koji je osumnjičen za šverc kokaina iz Južne Amerike, uhapšen je u subotu u Srbiji, pri pokušaju prelaska srpsko-mađarske granice, objavio je MUP Hrvatske.

"FAST jedinica Republike Hrvatske (Odeljenje za ciljane potrage i precizno lociranje/Fugitive Active Search Team) u saradnji sa FAST jedinicom Republike Srbije, dana 6. aprila 2019. godine na području Republike Srbije, locirala je i uhapsila dugogodišnjeg bjegunca Darjana Ješovnika", navodi se u saopštenju.

Hrvatski MUP je precizirao da je lociranje Ješovnika, koji je u bjekstvu od 2011. pripremano duže vrijeme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika FAST Srbije utvrđeno da se koristi lažnim identitetom.

Ješovnika su, dodaje se, uhapsili službenici FAST Srbije u subotu prilikom prelaska državne granice Srbije i Mađarske.

Darjan Ješovnik je u bjekstvu od 2011. i za njim je bila na snazi međunarodna potraga i Evropski nalog za hapšenje zbog sumnje se da je dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Hrvatskoj, Sloveniji, Španiji i Holandiji.

MUP podsjeća da su svi članovi zločinačkog udruženja uhapšeni u ranijim akcijama policija na području Španije, Hrvatske i Srbije, ali da je Ješovnik uspio da pobjegne iz mjesta prebivališta u Ljubljani, a potom se vješto sakrivao na području više država.

"Upornim i ustrajnim radom policijskih službenika Odeljenja za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska u saradnji sa FAST jedinicama Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španije i Holandije, provjeravani su i praćeni svi tragovi do kojih su došli policijski službenici", ističe se u saopštenju hrvatskog MUP.

Uz to se dodaje da je Darjan Ješovnik duže vrijeme označen kao jedan od najtraženijih bjegunaca Hrvatske, a njegovo ime nalazilo se i na listi najtraženijih bjegunaca Evrope.

Bonus video: