OSUMNJIČENI ZA KORUPCIJU

"Blic": Uhapšen predsjednik opštine Požega i vrh lokalne vlasti

Kao povod za proteste u Požegi koje više od godinu dana organizuje "Inicijativa za Požegu" navode se upravo njihove zloupotrebe i malverzacije.
2638 pregleda 1 komentar(a)
Božić, Foto: Screenshot/Youtube
Božić, Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 11.05.2019. 11:23h

Predsjednik opštine Požega Milan Božić kao i vrh tog opštinskog rukovodstva uhapšeni su jutros, saznaje "Blic".

Prema saznjima tog beogradskog medija, osim Božića, uhapšeni su i predsjednica Skupštine te opštine Zorica Mitrović, njen suprug Milenko Mitrović, kao i načelnik opštinske urpave Velimir Maksić.

"Danas u ranim jutarnjim časovima pripadnici MUP-a Srbije, Odsjeka za borbu protiv korupcije iz Užica, izvršili su pretresanje stana i drugih prostorija vlasništvo Milana Božića, predsjednika opštine Požega, Zorice Mitorvić, predsjednice Skupštine opštine Požega, i Velimira Maksića, načelnika Opštinske uprave Požega, nakon čega su isti privedeni i po saslušanju u svojstvu osumnjičenih, prema imenovanima će biti primenjena mjera zadrzavanja do 48 sati. Isti su osumnjičeni da su izvrsili više koruptivnih krivičnih djela", saopšteno je iz MUP Srbije, prenosi "Blic".

Takođe, kao povod za proteste u Požegi koje više od godinu dana organizuje "Inicijativa za Požegu" navode se upravo njihove zloupotrebe i malverzacije.

Preporučujemo za Vas