U GRADU PERENDŽAS

Albanija: Uhapšeno 16 opozicionara, demonstranti blokirali put konvoju Edija Rame

Kako prenose albanski mediji, četiri funkcioneri Demokratske partije, dva lokalna lidera i dva generalna sekretara, bivši poslanik Demokratske partije i tri simpatizera te stranke uhapšeni su zbog nelegalnog organizovanja skupa
4230 pregleda 0 komentar(a)
Sa protesta pristalica albanske opozicije u Tirani, Foto: Reuters
Sa protesta pristalica albanske opozicije u Tirani, Foto: Reuters

Albanska policija uhapsila je danas 16 predstavnika i simpatizera opozicione Demokratske partije u albanskom gradu Perendžas, pod optužbom za blokiranje saobraćaja i sprječavanje izborne kampanje vladajuće Socijalističke partije.

Kako prenose albanski mediji, četiri funkcioneri Demokratske partije, dva lokalna lidera i dva generalna sekretara, bivši poslanik Demokratske partije i tri simpatizera te stranke uhapšeni su zbog nelegalnog organizovanja skupa.

Hapšenja su uslijedila nakon što su demonstranti blokirali put konvoju automobila premijera Edija Rame u Perendžasu, gdje je trebalo da se sastane sa partijskim simpatizerima i da saopšti ime kandidata za gradonačelnika tog grada.

Hapšenja se događaju u uslovima duboke političke krize u Albaniji, nakon što je predsjednik države Ilir Meta ukazom odložio lokalne izbore zakazane za 30. jun, a vladajuća Ramina Socijalistička partija u parlamentu pokrenula inicijativu za njegovo razrješenje.

Rama je u nekoliko navrata upozorio demonstrante da će biti uhapšeni svi koji budu pokušali da blokiraju političku kampanju njegove stranke i lokalne izbore.