PRVI GRAD U OVOM DIJELU EVROPE

Zagreb otvorio groblje i krematorijum za kućne ljubimce

Grad Zagreb je za ovaj projekat dao 15 miliona kuna (dva miliona eura)
474 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

U Zagrebu je danas otvoreno groblje i krematorijum za kućne ljubimce "Spomengaj".

Groblje u kvartu Dumovec se prostire na gotovo 13.000 kvadratnih metara, a sadrži zgradu s prijemnom kancelarijom i dvoranu za ispraćaje, krematorijum, paviljon za ispraćaje i groblje za kućne ljubimce s mjestima za ukop i polaganje urni.

"Zagreb je postao prvi grad u ovom dijelu Evrope koji je izgradio savremeno gradsko groblje za kućne ljubimce", saopštio je danas "Spomengaj".

Grad Zagreb je za ovaj projekat dao 15 miliona kuna (dva miliona eura).

"Spomengaj" će vlasnicima kućnih ljubimaca omogućiti oproštaj od njih, i njihovo bezbjedno zbrinjavanje nakon smrti bez ugrožavanja zdravlja ljudi i životinja ili zagađivanja životne sredine.

Vlasnicima kućnih ljubimaca nudi se niz usluga, poput preuzimanja tijela životinja s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, kremiranje, organizacije ispraćaja, polaganje tijela ili urne u grobno mjesto, kao i uređenje i održavanje grobnog mjesta.

Hrvatski mediji navode da će cijena kremacija biti od 150 do 1.500 kuna (20-200 eura), što će zavisiti od težine tijela i od toga da li će kremacija kućnog ljubimca biti pojedinačna ili grupna.