PO NALOGU MINISTARKE

Ambasador Srbije u Sofiji pozvan na razgovor zbog Dačićeve izjave

Dačić je komentarisao izjavu bugarskog premijera o Kosovu na konferenciji za novinare na samitu o Zapadnom Balkanu u Poznanju
4213 pregleda 5 komentar(a)
Dačić, Foto: Betaphoto
Dačić, Foto: Betaphoto

Ambasador Srbije u Sofiji biće pozvan na sastanak u bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova u ponedjeljak, po nalogu ministarke Ekaterine Zaharijeve, zbog komentara srpskog ministra Ivice Dačića o bugarskom premijeru Bojku Borisovu, saopšteno je u Sofiji.

Kako prenosi agencija BTA, povod za poziv ambasadoru Srbije je Dačićev komentar izjave bugarskog premijera Borisova na konferenciji za novinare na samitu o Zapadnom Balkanu u Poznanju.

Borisov je rekao da bi Žosep Borelj, kao budući šef diplomatije EU, trebalo da zastupa stav cijele Unije i da bi, bez obzira što Španija ne priznaje nezavisnost Kosova, a druge države-članice priznaju, u skladu s tim trebalo da postupa, podsjeća Tanjug.

Dačić je prokomentarisao tu izjavu Borisova riječima da stav Evropske unije nije da je Kosovo nezavisno i da bugarski premijer Bojko Borisov, koji tvrdi da jeste, mora da poštuje taj stav, a ne da drži lekcije budućem šefu diplomatije EU Žosepu Borelju.

Preporučujemo za Vas