"NISMO POSLALI BRODOVE"

Rusija: Rumunski navodi su apsolutna laž, vojna oprema isporučena Srbiji

Ministarstvo odbrane Rusije je navelo da su sve isporuke sprovedene u strogom poštovanju uslova ugovora i dogovorenog datuma
2786 pregleda 2 komentar(a)
Ministarstvo odbrane Rusije, Foto: Shutterstock
Ministarstvo odbrane Rusije, Foto: Shutterstock

Rusko Ministarstvo odbrane negiralo je danas da je Rumunija zadržala ruske brodove koji su Dunavom prenosili oklopne transportere Srbiji, kako su javili rumunski mediji.

"Rusko Ministarstvo odbrane nikad nije poslalo nikakve brodove da prevoze vojnu opremu Dunavom do Srbije. Svi izvještaji o takvim isporukama i rumunskim navodima o zapljeni ruskih brodova sa okplopnim transporterima su apsoltna laž", navelo je ministarstvo u saopštenju, a prenijela je ruska agencija TASS.

Rusko Ministarstvo odbrane navelo je da je ruska vojna oprema već isporučena Srbiji kao što je predviđeno ugovorom.

Ministarstvo je dodalo i da su sve isporuke sprovedene u strogom poštovanju uslova ugovora i dogovorenog datuma.

Takođe se navodi da je izvoz vojne opreme iz Rusije u Srbiju sproveden uz strogo pridržavanje međunarodnih zakona i dio je bilateralne vojno-tehničke saradnje.

Rumunski kanal Digi 24 ranije danas je javio da su rumunske vlasti zaustavile ruski brod koji je prevozio 30 tenkova i 30 oklopnih transportera za Srbiju prema ugovoru Moskve i Beograda, prenio je TASS.

Agencija AP je prenijela saopštenje rumunskog Ministarstva spoljnih poslova da su blokirali rusku vojnu isporuku Srbiji zbog međunarodnih sankcija uvedenih Moskvi zbog njenih poteza u Ukrajini.

Srpski mediji su u utorak prenijeli da je na aerodrom Batajnica iz Rusije stiglo 30 oklopnih transportera, na osnovu dogovora srpskog i ruskog predsjednika, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, o doniranju 30 ruskih tenkova i 30 oklopnih vozila Vojsci Srbije.

Preporučujemo za Vas