Indeks: Policija upala u kuću bivšeg hrvatskog ministra

Kako je Indeks objavio prije dvije nedjelje, USKOK se ozbiljno aktivirao u istraživanju brojnih afera na Braču, što je rezultiralo odlaskom Lovre Kuščevića s mjesta ministra uprave
3740 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na ostrvu Brač u toku je policijska akcija od jutros, a meta hrvatskih istražitelja je bivši ministar uprave Lovro Kuščević, piše Indeks.

Nezvanično je potvrđeno Indeksu oko podneva da su u toku pretraga prostora kojima se koristi Lovro Kuščević, tačnije vrši se pretres vile Lovre Kuščevića u Nerežišćima, ali i traje istraga nad još nekoliko osoba. Pretragu je zatražio USKOK (Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala).

Kako je Indeks objavio prije dvije nedjelje, USKOK se ozbiljno aktivirao u istraživanju brojnih afera na Braču, što je rezultiralo odlaskom Lovre Kuščevića s mjesta ministra uprave.

Na razgovor s USKOK-ovim istražiteljima u Splitu krajem jula i početkom avgusta su pozivani Nerežišćani koji su bili vijećnici u Kuščevićevo vrijeme načelničkog mandata. Prema saznanjima lista, istražitelje su najviše zanimali kriteriji po kojima je utvrđena lista osoba s pravom prvenstva otkupa POS-ovih stanova, a posebno činjenica da se na njoj, kao što je poznato, našao i Kuščevićev rođak kojem je, uz to, Kuščević i jamac u kreditu.

Istražitelji su se raspitivali i o procesu prenamjene zemljišta koje je Kuščevićeva supruga kupila dok je bilo poljoprivredno, a potom ga, nakon prenamjene, prodala zagrebačkoj Gold gradnji. Ona tamo već neko vrijeme gradi vile.

Da li upravo to razlog pretresa, zasad nije poznato, no pretpostavlja se da jeste, piše Indeks.

Bonus video: