"isplivale" i fekalne vode u nekim naseljima

Velika kiša izazvala poplave u Zagrebu

Kako javlja Index.hr, vatrogasci su imali stotine intervencija zbog poplavljenih podruma, stanova u suterenima, škola, ali i izlivanja kanalizacije
2074 pregleda 0 komentar(a)
Juče u Zagrebu, Foto: Twitter
Juče u Zagrebu, Foto: Twitter

Obilna kiša koja je padala u Zagrebu u ponedeljak tokom dana i noći potopila je velike djelove grada.

Kako javlja Index.hr, vatrogasci su imali stotine intervencija zbog poplavljenih podruma, stanova u suterenima, škola, ali i izlivanja kanalizacije.

"Intervencija je kao u priči. Ne brojimo ih, jednostavno ih nemamo vremena brojati. Stotine je intervencija na ispumpavanju vode. Sve je krenulo oko 19 sati i ne jenjava nikako", izjavio je sinoć Hini zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Miroslav Merćep.

Velika količina vode slila se i na ulice zbog čega je saobraćaj bio usporen ili veoma otežan, dok je nekoliko podvožnjaka zatvoreno za saobraćaj. Takođe, zatvorene u i neke ulice, dok je u drugim došlo do odrona.

​Prema informaciji sajta pljusak.com, na području grada Zagreba palo je u prosjeku od 60 mm/m2 na zapadu grada pa sve do 98 mm/ m2 na istoku.

Kako je N1 televiziji javila čitateljka iz zagrebačkog naselja Rudeš, zbog obilne kiše poplavljeni su brojni podrumi i to fekalnim vodama.