"SPREMAN UČINITI SVE ZBOG VLASTI"

SDS: Dodik se otvoreno svrstao protiv srpskog naroda

Prema njegovim riječima, "ovako velika izdaja srpskog naroda neće proći nekažnjeno"
1161 pregleda 1 komentar(a)
Dodik, Foto: AP/Darko Vojinović, AP/Darko Vojinović, AP/Darko Vojinović, AP/Darko Vojinović, AP/Darko Vojinović
Dodik, Foto: AP/Darko Vojinović, AP/Darko Vojinović, AP/Darko Vojinović, AP/Darko Vojinović, AP/Darko Vojinović

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) Miladin Stanić izjavio je danas da se svojim pristankom da Republiku Srpsku odvede u NATO, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik otvoreno svrstao protiv srpskog naroda i pokazao da je spreman učiniti sve zarad malo vlasti.

Stanić je naveo da je Dodik danas potvrdio da mu je, ako treba, "prihvatljivo i da promjeni i veru zarad vlasti".

Šef poslaničkog kluba SDS-a u parlamentu RS je naglasio da on već duže vrijeme najavljuje da će Dodik učiniti ovakav potez, dodavši da je "Dodik ucjenjen čovjek".

"On zna da je učinio mnogo loših stvari prema Republici Srpskoj i prema partnerima iz svijeta i bio je primoran da to uradi. On je ucijenjena glava i on je danas razmišljao‚ ili pukovnik ili pokojnik", naveo je Stanić.

Prema njegovim riječima, "ovako velika izdaja srpskog naroda neće proći nekažnjeno".

"Nije srpski narod zaboravio šta je u Otadžbinskom ratu NATO uradio našem narodu u Republici Srpskoj i Hrvatskoj, a nakon toga i u Srbiji", kazao je Stanić.

Predsjedništvo BiH je na vanrednoj sjednici održanoj danas u Sarajevu donelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije (SNSD) za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i donijelo odluku da se u NATO sjedište u Briselu dostaviti dokument Program reformi BiH.

Predsjedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da je postignut dogovor oko imenovanja mandatara za sastav Savjeta ministara BiH, kao i o Godišnjem nacionalnom programu (ANP).

"Dokument ide u Brisel, Tegeltija je imenovan", kazao je Komšić za sarajevski "Avaz".

Prema izvorima Bete iz Predsjedništva BiH, usvojeni dokument znači dalju NATO integraciju BiH, jer u Programu reformi jedan dio se odnosi na reformu odbrane i sadržan je u Godišnjem nacionalnom programu (ANP), koji je potreban za aktivaciju Akcionog plana za člansto u NATO (MAP).

BiH bi tako posle godinu dana trebalo da dobije novu izvršnu vlast, koju će činiti SNSD, SDA i HDZ BiH.

Prethodno su članovi Predsedništva BiH održali sastanak sa ambasadorima zemalja članica Kvinte – SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Italije, Njemačke i šefom Delegacije EU u BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je sve do danas tvrdio da neće prihvatiti nijedan dokument koji bi značio aktivaciju MAP-a, koji je korak na putu BiH ka NATO, jer ga na to obavezuje Rezolucija Narodne skupštine RS o vojnoj neutralnosti.

Druga dva člana Predsjedništva BiH, Željko Komšić i Šefik Džaferović, uslovljavali su imenovanje predsjedavajućeg Saveta ministara iz SNSD-a usvajanjem ANP-a, odnosno daljim NATO integracijama BiH.