Haradinaj odgovorio Erdoganu: Neću dozvoliti miješanje u unutrašnja pitanja Kosova

Haradinaj je kazao da se na Kosovu poštuju sve zajednice, bez obzira na njihov identitet i dodao da je Đerđ Kastriot dokaz da Albanci imaju duboke korijene
17 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 02.04.2018. 21:48h

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj reagovao je na izjavu predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, navodeći da "mu neće dozvoliti miješanje u unutrašnja pitanja Kosova".

Ovo je prva reakcija Haradinaja nakon što ga je turski predsjednik prozvao zbog smjene ministra policije Kosova i osude da "brani one koji su pokušali puč u Turskoj", a on je poručio da "Albanci nemaju običaj da se miješaju u tuđe poslove".

"Kosovo i ja se nismo umiješali u unutrašnje poslove Turske, ni u prošlosti ni danas, nećemo ni u budućnosti. Ali isto tako, naša posla neće moći da obavlja neko drugi u ime Kosova, već ćemo ih obavljati mi sami. To neka znaju svi”, kazao je Haradinaj.

Haradinaj je dodao da se na Kosovu poštuju sve zajednice, bez obzira na njihov identitet i dodao da je Đerđ Kastriot dokaz da Albanci imaju duboke korijene.

"Oni koji sude iz daljine, prvo što mogu da im kažem jeste da nas ne poznaju dobro, nedostaje im znanje o Albancima, i o tome da nije u našoj tradiciji da se meijšamo u tuđa posla", poručio je Haradinaj.

Bonus video: