Vućić: Odluka o doktoratu Malog politička, neće uticati na njegovo mjesto u Vladi

Vučić je istakao da je sramota da o "jednom od najboljih studenata" (Siniši Malom) govore "neškolovani, najgori i vječiti studenti"
3771 pregleda 7 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta
Aleksandar Vučić, Foto: Beta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odluka Univerziteta u Beogradu o doktoratu ministra finansija Siniše Malog "duboko politička", ali da ta odluka neće uticati na mjesto Malog u Vladi jer se "za izbor ministara analiziraju uspjesi".

"Akadamska čestitost je važna. Rad Siniše Malog nisam čitao i ne mogu da dajem sud kao što to čini neobrazovana elita", kazao je Vučić za TV Prva.

On je ocjenio da je ta odluka Odbora za profesionalnu etiku BU važna u "eri diktatura" jer pokazuje da je moguće donijeti "političku odluku" protiv nosilaca vlasti.

"To prije pet, šest godina nije bilo moguće, nije bilo moguće razgovarati o doktoratu Bojana Pajtića. To govori koliko je naše društvo napredovalo", rekao je on.

Vučić je istakao da je sramota da o "jednom od najboljih studenata" (Siniši Malom) govore "neškolovani, najgori i vječiti studenti".

"Mene zanima šta je u interesu građana, a ne šta je u interesu pojedinaca", kazao je Vučić.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu dostaviće Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanju doktorata u slučaju ministra Siniše Malog jer je jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja u njegovom radu, izjavila je u četvrtak rektorka Univerziteta Ivanka Popović.

Ona je novinarima nakon sednice Odbora kazala da je Siniša Mali prekršio etički kodeks Univerziteta jer je bez navođenja citirao tekstove drugih autora.

Bonus video: