"SLUĐIVANJE GRAĐANA"

Srbija: Aleksić podnosi prijave protiv Vučića i Vučevića zbog lažnog prijavljivanja

"Očigledno je da farsa podnošenja krivične prijave Vučevića protiv Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, odnosno režima protiv samog sebe, služi samo za ometanje pravde i za medijsku manipulaciju"
1803 pregleda 0 komentar(a)
Miroslav Aleksić, Foto: Narodna.org.rs
Miroslav Aleksić, Foto: Narodna.org.rs

Potpredsjednik Narodne stranke Srbije i narodni poslanik u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za krivično djelo lažno prijavljivanje i ometanje pravde, navodi se u saopštenju te stranke.

"Očekujem da Vučević bude odmah uhapšen, kao što je odmah uhapšen i lažni kupac Univerziteta Megatrend Dejan Đorđević, kada je lažno prijavio da je napadnut od strane nepoznatih lica i da je nad njim izvršeno razbojništvo", naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je istakao da se na podnošenje prijave protiv Vučića i Vučevića odlučio jer su oni odbili njegovu ponudu da im pomogne u sastavljanju krivične prijave tako što bi naveo sve dokaze o slučaju "Jovanjica" i jer tužilaštvo nedjeljama ne odgovara na Aleksićev poziv da objavi odgovore na sva pitanja koja je postavio u vezi sa tom aferom.

"Očigledno je da farsa podnošenja krivične prijave Vučevića protiv Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, odnosno režima protiv samog sebe, služi samo za ometanje pravde i za medijsku manipulaciju i sluđivanje građana. To je do sada najjači udarac na pravosuđe, koje je naprednjački režim potpuno ponizio", naveo je Aleksić.

Vučević je danas podnio krivične prijave protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića zbog slučaja Jovanjica.

On je novinarima rekao da je to učinio kao građanin, da nije naveo kvalifikaciju krivičnog djela, kao i da prijava sadrži hronološki poređane sve izjave i navode pojedinih političara u medijima i na društvenim mrežama.

Vučević je objasnio da su to informacije koje su uznemirile javnost i ne mogu nikog ostaviti ravnodušnim, a građani Srbije moraju da saznaju istinu.