Mediji: Pripadnik GRU na protestu u Gračanici, na Kosovo ušao iz Crne Gore

Kretanje pripadnika GRU je praćeno u Crnoj Gori, a institucije bezbjednosti na Kosovu imaju informacije o njegovom kretanju i aktivnostima na Kosovu, javljaju prištinski mediji
18204 pregleda 37 komentar(a)
Sa protesta u Gračanici, Foto: RTK
Sa protesta u Gračanici, Foto: RTK

Na protestu Srba u Gračanici 9. januara, koji je bio organizovan u znak protivljenja usvajanju Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, bila su prisutna tri državljanina Ruske Federacije od kojih je jedan pripadnik ruske vojne službe GRU, javila je danas Radio-televizija Kosova (RTK).

Prema prištinskim medijima pripadnik ruske tajne službe GRU, ilegalno je ušao na Kosovo iz Crne Gore i posjeduje falsifikovani dokument kao službenik UNMIK-a, koji mu daje diplomatski imunitet.

Druge dvije osobe borave na Kosovu od decembra, navode mediji pozivajući se na izvore iz kosovskih bezbjednosnih institucija.

Kako navode, ova osoba se 8. i 9. januara, u manastiru Gračanica, zajedno sa još dvojicom Rusa i prevodiocem Srbinom, sastala sa srpskim sveštenstvom.

Kosovski mediji navode da oni planiraju i takozvanu kampanju za "zaštitu pravoslavnog stuba u Prizrenu i povećanje aktivnosti" u tom gradu.

Kretanje pripadnika GRU je praćeno u Crnoj Gori, a institucije bezbjednosti na Kosovu imaju informacije o njegovom kretanju i aktivnostima na Kosovu, javljaju prištinski mediji.

Bonus video: