"PREFERIRAMO USTAV"

Dodik: Nemamo plan za otcjepljenje, ali nije isključeno da se to desi

"Mi ćemo samo imati svoj stav, hoćemo li glasati za ili protiv to je naša stvar, ali ne blokiramo. To je nakaradna konstrukcija propagatora koji govori o blokadi", istakao je on
4201 pregleda 3 komentar(a)
Dodik, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO
Dodik, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da nema plan za otcjepljenje Republike Srpske, ali nije isključio mogućnost da se to desi.

"Ta priča o otcjepljenju je mogućnost koju ne isključujemo, ali mi preferiramo Ustav i ono što u njemu piše. Mi možemo prihvatiti BiH s njenim Ustavom, a onda nam dođu stranci, koji ovdje upravljaju godinama i kažu 'to ne vrijedi', da moramo napraviti aranžmane, a oni su mimo Ustava", kazao je Dodik u intervjuu za regionalnu N televiziju.

Upitan da li ne ide ka otcjepljenju RS, jer za to nema podršku ni predsjednika Srbije Aleksandra Vučuća, on je odgovorio: "Jeste li ga pitali?", a potom naveo da je Vučić, "naravno protiv bilo kakvog urušavanja teritorijalnog integriteta BiH".

Dodik je demantovao da srpski predstavnici blokiraju rad institucija BiH, navodeći da će svi predstavnici iz RS dolaziti na sjednice Predsedništva, parlamenta BiH i Savjeta ministara BiH.

"Mi ćemo samo imati svoj stav, hoćemo li glasati za ili protiv to je naša stvar, ali ne blokiramo. To je nakaradna konstrukcija propagatora koji govori o blokadi", istakao je on.

Srpski član Predsjedništva je dalje rekao da Srbi hoće Dejtonski ustav i da će prihvatiti BiH zasnovanu na tom ustavu.

"Uvjeren sam da će se pokazati da BiH ne može egzistirati, to nije moja mržnja ili hir, to je moja procjena. Zašto Amerikanci podržavaju BiH kojom su Bošnjaci nezadovoljni, jer nijesu dobili sve, u kojoj su Srbi nezadovoljni, Hrvati devastirani u političkom smislu sa stajališta prava", dodao je on.

Prema njegovim riječima, čak i uz ogromne intervencije međunarodne zajednice, od Bosne i Hercegovine se nije napravila funkcionalna zemlja.