ČLANOVI POSADE

Dačić potvrdio: Državljani Srbije na brodu "Diamond Princess" zaraženi koronavirusom

"MIP radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smješteni"
5281 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.02.2020. 10:12h

Dva državljana Srbije, članovi posade na brodu "Diamond Princess", zaraženi su koronavirusom.

Informaciju je potvrdio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je za Tanjug rekao da su danas iz Ministarstva inostranih poslova Japana obaviješteni da je dvoje od preostalih jedanaest državljana Srbije, članova posade na brodu "Diamond Princess", koji je bio u karantinu u luci Jokohama u Japanu, testirano pozitivno na korona-virus.

"MIP radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smješteni. Ambasada Srbije u Japanu je u stalnom kontaktu sa njima, svi naši državljani na ovom brodu imaju brojeve telefona naše ambasade u Japanu, kao i broj mobilnog telefona koje mogu da pozovu 24 časa, a ukazano im je i to da ukoliko budu smješteni u bolnicu potrebno je da traže da kontaktiraju ambasadu", rekao je Dačić.

On je rekao da je poslednja grupa putnika, koji su testirani pozitivno na virus, smještena u novootvorenu bolnicu oko 300 kilometara udaljenu od Tokija, u blizini Nagoje, gdje postoji internet veza, tako da postoji mogućnost da i dvoje naših državljana bude smješteno u tu bolnicu, ukoliko bude bilo kapaciteta.

Na brodu koji je bio u karantinu u Japanu, nalazilo se 3.700 putnika, od kojih 14 državljana Srbije, a među njima 12 članova posade.

U Srbiju su se vratila dva putnika, kao i jedan član posade.