Đilas: Na dan izbora reći ćemo Vučiću "Dosta, bre"

"Željko Mitrović me je tužio jer sam upravo u Požegi prije više od godinu dana rekao da će Srbija biti slobodna kada 'Pink televizija' ostane bez nacionalne frekvencije. Opet to kažem pa neka me (predsjednika Srbije Aleksandra) Vučićev medijski satrap ponovo tuži", naveo je Đilas tokom kampanje bojkota Saveza za Srbiju
6004 pregleda 7 komentar(a)
Sa skupa Saveza za Srbiju u Požegi, Foto: Savez za Srbiju
Sa skupa Saveza za Srbiju u Požegi, Foto: Savez za Srbiju

Predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kazao je danas da će na dan izbora, 26. aprila, narod Srbije "pokazati kako se bojkotuje autokratski lopovski režim Aleksandra Vučića".

"Toga dana reći ćemo Vučiću 'Dosta, bre. Nećemo više da budemo dio tvoje ludnice. Hoćemo slobodu u Srbiji. Hoćemo budućnost za našu djecu'. A već od 27. aprila nastavljamo borbu za slobodnu Srbiju", najavio je Đilas na skupu na Trgu slobode u Požegi.

On je rekao da je taj dio Srbije "najbolje shvatio bojkot predstojećih lažnih izbora, u kome svako snosi sopstvenu žrtvu od Nove Varoši preko Užica do Ivanjice i Požege".

"Željko Mitrović me je tužio jer sam upravo u Požegi prije više od godinu dana rekao da će Srbija biti slobodna kada 'Pink televizija' ostane bez nacionalne frekvencije. Opet to kažem pa neka me (predsjednika Srbije Aleksandra) Vučićev medijski satrap ponovo tuži", naveo je Đilas tokom kampanje bojkota Saveza za Srbiju.

On je podsjetio na riječi predsjednika Srbije da prijeti ozbiljna opasnost da Srpska napredna stranka izgubi ove "lažne izbore".

"Nejasno je od koga 'naprednjaci' mogu da izgube, kada na tim izborima, bolje reći glasanju, sami učestvuju. Opozicija je u bojkotu, a u bojkotu je i 15.000 preduzetnika koji su bili prinuđeni da zatvore svoje poslove, jer nisu pristali na reket i iznude naprednjaka", kazao je Đilas.

Po njegovim riječima, "Srbija treba da bude bogata zemlja bogatih ljudi, a ne bogata zemlja siromašnih ljudi kao sada".

"Para ima, ali se mnogo krade. Na primjer, za očitavanje strujomjera i mijenjanje plombi EPS će privatnim firmama, naravno povezanim sa naprednjacima, platiti gotovo 50 milona eura. Sa tim parama mogli bismo svim đacima u Srbiji da obezbijedimo besplatnu užinu, i besplatne knjige", ocijenio je on.

Bonus video: