Slovenija zabranila velika javna okupljanja, Janša: Idite u prirodu

Sjutrašnji susret između Cedevite Olimpije i Budućnost Volija u Ljubljani biće odigran bez prisustva publike
2184 pregleda 0 komentar(a)
Janša, Foto: Betaphoto
Janša, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 08.03.2020. 15:32h

Predsjednik buduće slovenačke vlade Janez Janša podržava odluku ministra zdravlja o zabrani velikih javnih priredbi na zatvorenom zbog ključne faze kontrole koronavirusa, a onima koji ga prate na Tviteru poručio je da ograniče socijalne kontakte, a više borave u prirodi.

"Nalazimo se u ključnoj fazi kontrole širenja koronavirusa, kad nas prekasno uvođenje potrebnih mjera može koštati života i velike materijalne štete, zato je bolje uvesti neku mjeru previše nego premalo", napisao je Janša.

"I sami možemo puno napraviti, zato ograničimo kontakte na one najnužnije, a umjesto u dvorane, radije pođimo u prirodu", dodao je.

Slovenački ministar zdravlja Aleš Šabeder proglasio je od subote u 19 sati zabranu održavanja većih priredbi u zatvorenim prostorima, piše Hina.

Tako je već otkazan koncert italijanskog tenora Andree Bočelija koji je trebalo da se održi u subotu veče u velikoj dvorani Stožice, do daljeg je otkazan program u Cankarevom domu u Ljubljani, centru kulturnih i drugih priredbi, a bez prisustva publike će biti odigran i sjutrašnji susret ABA lige između Cedevite Olimpije i Budućnost Volija.

Bonus video: