Srbija: Izliječen od koronavirusa, otpušten sa liječenja

“Sa Klinike za Infektivne bolesti, jedan pacijent je pušten na kućno lečenje, pošto su testovi pokazali da je negativan na koronavirus, a njegovo zdravstveno stanje će se i dalje pratiti”, izjavila je direktorica Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić
8958 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.03.2020. 08:57h

Pacijent koji je bolovao od koronavirusa, otpušten je sa liječenja iz Kliničkog centra Vojvodine bez simptoma ovog virusa.

“Sa Klinike za Infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, jedan pacijent je pušten na kućno lečenje, pošto su testovi pokazali da je negativan na koronavirus, a njegovo zdravstveno stanje će se i dalje pratiti”, izjavila je direktorica Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić za RTV Vojvodina.

Prijepodne juče, dopremljen je novi pacijenta iz Opšte Bolnice u Kikindi. To je drugi pacijent zaražen Kovidom – 19 iz tog banatskog mjesta, prenosi Nedeljnik.rs.

“Trenutno u Kliničkom centru Vojvodine liječe se četiri pacijenta obolela od koronavirusa. Od ta četiri pacijenta jedan je u teškom opštem stanju i zahteva mehaničku ventilaciju. Svi pacijenti su hemodinamski stabilni, njihovo zdravstveno stanje monitoriše se tokom 24 sata od strane multidisciplinarnog tima ljekara Kliničkog centra Vojvodine", kazala je Stokić.

Bonus video: