MINISTARS ZDRAVLJA PORUČIO:

Sjeverna Makedonija zatvara granične prelaze i skopski aerodrom, pet novih slučajeva koronavirusa

"Granični prelazi se zatvaraju za prelaz stranih državljana, putnika i vozila, osim za ulazak i tranzit teretnih vozila, predstavnika diplomatskog kora i drugih osobe za koje postoji poseban državni ili ekonomski interes", rekao je ministar zdravlja Sjeverne Makdonije Venko Filipče na konferenciji za medije
3395 pregleda 0 komentar(a)
Filipče, Foto: BETAPHOTO
Filipče, Foto: BETAPHOTO

Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je večeras da zatvori sve granične prelaze i međunarodni aerodrom u Skoplju.

"Granični prelazi se zatvaraju za prelaz stranih državljana, putnika i vozila, osim za ulazak i tranzit teretnih vozila, predstavnika diplomatskog kora i drugih osobe za koje postoji poseban državni ili ekonomski interes", rekao je ministar zdravlja Sjeverne Makdonije Venko Filipče na konferenciji za medije.

On je naveo da se zatvara granični prelaz na međunarodnom aerodromu "Skoplje", osim za državne, vojne, kargo, humanitarne, medicinske i prazne letove po isteku 48 sati od stupanja na snagu ove odluke.

Odluka za zatvaranje drugog, manjeg makedonskog međunuarodnog aerodoma, u Ohridu, donijeta je u subotu 14. marta.

Filipče je rekao da je potvrđeno pet novih slučajeva koronavirusa, kao i da dva pozitivna testa koji su pravljeni na privatnoj klinici treba budu sjutra potvrđeni zbog različitih protokola.

Među pet novozaraženih slučajeva četvoro je iz Debra (gradića koji je stavljen u karantin) i jedna žena iz Skoplja koja se vratila iz Holandije.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u Sjevernoj Makedoniji su trenutno zaražene 23 osobe koronavirusom, od čega su 20 iz Debra i troje iz Skoplja, dok je jedna izliječena.

Preporučujemo za Vas